Geschiedenis tennisschool TC De Maene

TC De Maene is ooit klein begonnen met het aanbieden van enkele tennislessen. Onder de enthousiaste leiding van Andy Hoedt en zijn trainersteam groeide de jeugd- en volwassenwerking de laatste jaren uit tot een bloeiend geheel en dit in samenwerking met een gedreven en geëngageerd bestuur.

Met het steeds groeiende aantal (jeugd)leden en de komst van de nieuwe tennishal is het als club nodig om de volgende stap in zijn evolutie te zetten en dat is de uitbouw van een professioneel geleide tennisschool. De club kwam hiervoor uit bij Wim Smet.

Wim Smet heeft een 20 tal jaar ervaring met het geven van tennislessen, waarvan meer dan 10 jaar fulltime. Hij behaalde zelf als speler het klassement B-15 (huidige 90 punten) en trainde in het verleden ook reeds enkele B-spelers (huidige + 60 punten) waarvan er daarna enkelen verder uitgroeiden tot de top in België.

Doel van tennisschool TC De Maene?

Tennischool TC De Maene vindt het belangrijk dat alle spelers, ongeacht hun leeftijd of niveau, les kunnen volgen op maat van elk individu. Er is een ruim aanbod voor zowel de recreatievere spelers,  als voor de meer competitief ingestelde spelers. Wim Smet en zijn trainersteam zullen via de aangeboden lessenreeksen ervoor zorgen dat alle spelers de nodige vaardigheden zullen aanleren. Eens men de basisvaardigheden onder de knie heeft, is tennis een sport die je kan beoefenen voor het leven.
Voor de meer competitief ingestelde spelers zal er individueel bekeken worden wat er nodig is om hun doelen te bereiken.

 

Uit wie bestaat tennisschool TC De Maene?

  • Verantwoordelijke van de tennisschool en hoofdtrainer: Wim Smet
  • Professioneel en uitgebalanceerd trainersteam:
    • Verschillende gediplomeerde trainers  (A-trainer, B trainer/gelijkgestemd qua ervaring, instructeur B, initiator, aspirant-initiator)
    • Conditietrainers
    • Kidstrainers
    • Trainers met pedagogische achtergronden (verschillende leerkrachten, opvoeders,…)

 

Wat heeft tennisschool TC De Maene te bieden?

Tennisschool TC De Maene heeft oog voor al zijn spelers: zowel voor jonge kids, jongeren, volwassenen als senioren, op zowel recreatief als competitief vlak.