Dag beste tennisvrienden 

Het zomerseizoen komt eraan. De interclubkalender is al verschenen. Dus denken we automatisch al aan het komende clubkampioenschap. 2022 wordt een bijzonder jaar in de tennisgeschiedenis van De Maene, want op 2 november 2022 bestaan we 40 jaar 

Onze padelvelden zijn in gebruik sedert oktober 2021. Een storm bracht grote vernielingen aan maar na één week waren de brokken gelijmd en konden de 180 leden van de padel weer aan de slag.  

Op 1 april (geen grap) is Wim Smet, onze hoofdtrainer, één jaar aan de slag. Ons trainersteam groeit aan, want we zijn nu al met 22 trainers actief in de club. De jeugdwerking draait op volle toeren. Onlangs had ons eerste Ethias jongerentornooi plaats in onze club. We kregen heel wat complimenten van de bezoekers over de locatie, de organisatie, de verwelkoming en de prijzen. Hier wil ik graag Zoë bedanken voor het leiden van het tornooi en ook de mensen van het animatieteam voor de 500 € die ze ons schonken voor aankoop van de prijzen.  

Er zijn natuurlijk ook lessen voorzien voor de volwassenen. Zelfs is het mogelijk om padelles te volgen bij Thomas en Gauthier. Voor info kan je terecht bij Wim Smet, de verantwoordelijke van de tennisschool. 

De hele zomer lang loopt ons clubkampioenschap. Een ideale manier om nieuwe spelers te ontmoeten, jezelf competitief open te stellen en geen enkele uitdaging uit de weg te gaan.  

Ons clubkampioenschap start dit jaar woensdag 1 juni 2022 en het eindigt op 18 september 2022. Dan zijn de finales en de prijsuitreiking voorzien. Een datum die je zeker moet aanstippen in jullie agenda we maken er één groot feest van!!! 

Inschrijven kan enkel online!!! Inschrijven kan ten laatste tot en met vrijdag 27 mei 2022. De link voor inschrijvingen is tcdemaene.agones.net  

Vergeet het reglement hieronder niet te lezen, want er zijn heel wat wijzigingen. 

Voor vragen kan je bij de tornooileider Eddy terecht op het nummer 

Reglement Clubkampioenschap 2022 

 

  1. De grootste wijziging voor het komende clubkampioenschap is dat alle wedstrijden in de voorronde gespeeld worden in één uur. (opwarming 5 minuten inbegrepen). Iedereen reserveerde vroeger twee uren voor een match die soms maar één uur duurde. Om dit te vermijden wordt bovenstaande maatregel ingevoerd. 

  1. Een tweede heel belangrijke wijziging is het ‘golden point’. Bij 40-40 (deuce) in een game speel je één beslissend punt. Dit noemen we het 'Golden Point’. Het ontvangende team kiest de zijde om de terugslag te spelen (links/rechts). Het ontvangende team mag niet van positie wisselen tijdens dit punt. Het team dat het ‘Golden Point’ wint, wint de game 

  1. In de eindronde wordt er wel gespeeld naar twee winnende sets. Bij een één-één stand wordt een super tie-break gespeeld. Deze regel geldt zowel voor het enkel- als dubbelspel. Alle wedstrijden van de voorronde worden gespeeld voor maandag 22 augustus want dan wordt het startschot gegeven voor de Knock Out’ ronde. 

  1. De winnaar(s) van een wedstrijd krijgt 3 punten, de verliezer(s) 1 punt. Wanneer een wedstrijd niet gespeeld wordt krijgen beide spelers geen punten. Bij opgave of forfait worden wel punten toegekend. 

  1. Wie in de voorronde geen 2 wedstrijden speelt kan niet naar de knock out ronde. 

  1. In het enkel telt je enkelklassement, in het dubbel je dubbelklassement 

  1. De eerste twee van elke poule gaan naar de Knock Out ronde. Ook maken de beste derdes kans om de volgende ronde te halen. 

  1. Wie inschrijft bij de niet-geklasseerden mag maximum 3 punten hebben in het enkelspel. In het dubbelspel mag je samen maximum 6 punten hebben. In het dubbelspel voor geklasseerde spelers mag je samen maximum 90 punten hebben. 

  1. Wie ooit winnaar werd bij de niet geklasseerden moet bij de geklasseerden spelen. Zolang er geen wedstrijden gespeeld zijn in je poule, mag je nog van dubbelpartner veranderen (bvb: wanneer iemand gekwetst is, of een andere geldige reden). De tornooileiding beslist hierover. 

Inschrijven kan in volgende reeksen (nieuwe reeksen in rood) 

 

Heren enkel niet geklasseerd max. 3 punten 

Dames enkel niet geklasseerd max. 3 punten 

Heren geklasseerd 

Dames geklasseerd 

 

Heren 55+ 

Dames 55+ 

 

S2T dames 

S2T heren 

 

Dubbel heren niet geklasseerd max. 6 punten samen 

Dubbel dames niet geklasseerd max. 6 punten samen 

Dubbel gemengd niet geklasseerd max. 6 punten samen 

 

Dubbel heren geklasseerd max. 90 punten samen 

Dubbel dames geklasseerd max. 90 punten samen 

Dubbel gemengd geklasseerd max. 90 punten samen 

 

 

 

 

 

Ook bij de jeugd is er een heel belangrijke wijziging. Bij de jongens en meisjes geel (geboren in 2004 of later) verandert er niets. 

Voor de jongens en meisjes (oranje en groen) worden alle wedstrijden op één dag gespeeld. Zaterdag 17 september 2022. Meer info wordt gegeven door de trainers na de paasvakantie. 

 

Poulesysteem: Tot aan 5 punten  

U9 jongens en meisjes samen  

U11 jongens en meisjes apart  

 

9u-12u poules 

12u-15u: halve finales en finales.